YOGA

Foto: Uffe Mulvad

// ROLIG YOGA

"BREATHE. MOVE. FLOW. REPEAT."

Et kurs som fokuserer på å frigjøre stress og spenninger gjennom å være tilstede i pust, bevegelse, meditasjon og avspenning. Et kurs som hjelper kroppen til balanse.

 

 

Gi deg selv mulighet til å være stille og kjenne velvære.

 

 

Dette kurset passer for deg som er helt ny innenfor Yoga, men også for deg som har lang fartstid. Det er også et veldig fint kurs for deg som opplever utfordringer med kroppen i form av skader, smerter og lite energi. Du ønsker å hente deg inn igjen, og få en liten pust i bakken i en tid hvor prestasjon, stress, og forventninger jager.

// YOGA MOT STRESS OG UTBRENTHET

Denne myke og rolige Yogaformen passer for alle, og spesielt for deg som erfarer stressrelaterte plager og som er eller har vært sykemeldt på grunn av utbrenthet.

 

Du vil lære ulike teknikker du kan bruke også utenom kurset, som for eksempel ulike pusteøvelser som forebygger og reduserer stress og uro. Verktøy som hjelper kroppen til å roe ned og finne mer balanse. 

 

Et kurs som hjelper deg til å frigjøre stress og spenninger, og åpne mer opp for flyt og bevegelse i kropp og sinn. En rolig form for Yoga, hvor de fleste øvelser gjøres liggende eller sittende.

// RESTORATIVE YOGA

Dette er også en rolig form for yoga, hvor vi vender oppmerksomheten enda mer innover og finner stillhet. Dette er en form for yoga som gir oss mulighet til å oppnå fysisk, mental og emosjonell avspenning, hvor vi får hjelp til dette ved å bruke ulike yoga "props" (utstyr som puter, bånd, blokker ol). Disse hjelpemidlene gir en følelse av støtte og komfort, så vi kan bli værende i en stilling over en lengre periode. De hjelper oss å åpne mer opp i kroppen ved skånsomme tøyinger, som bidrar til en dyp avspenning. Nervesystemet får ro, en pause, siden det parasympatiske nervesystemet aktiveres. Dette er den delen av nervesystemet som har med ro og velvære å gjøre.

 

 

 

Selvom mange forbinder yoga som restorative er disse stillingene (asanas) som vi bruker i restorative yoga ekstra tilrettelagt for å gi en nærende effekt. I denne yogapraksisen handler det mer om å være enn å gjøre.

// HATHA YOGA

Hatha yoga beskrives som en fysisk praksis av yoga, hvor du bruker pust og stillinger (asanas). 

 

Hatha yoga handler om motsetninger som sol og måne, positiv og negativ.

 

Det er mye forskning som har blitt gjort på Hatha yoga, og helsefordelene er mange. Yoga frigjør stress og fremmer en dyp avspenning, samtidig som du gjør fysiske øvelser.

 

Hatha yoga passer bra for deg som er nybegynner, men også for deg som har praktisert yoga lenge. Grunnen til at Hatha yoga er et godt valg om du ønsker en fysisk form for yoga, er at praksisen er rolig, med pust i fokus og med grunnleggende stillinger som gjør deg tryggere på matta. I tillegg er Hatha yoga den formen all yoga stammer fra.

 

I disse timene vil du lære grunnleggende stillinger, samt mer avanserte stillinger på viderekommende nivå, ulike avspennings teknikker, meditasjon, og ord og uttrykk (terminologien) du vil finne i alle former for yoga.

 

 

Yogakurs i Hatha yoga vil være:

 

  • Nybegynner

  • Viderekommende

  • Back to basic

  • Yoga Boost!

  • Yoga for skuldre, nakke, rygg

m.m.

// GRAVIDYOGA

Gravidyoga er en fantastisk måte å 
forberede kroppen på fødselen.
Graviditeten er en tid med store 
endringer for den blivende mor, både 
fysisk og psykisk - på alle plan.
 
Yoga frigjør spenninger, roer, bedrer 
respirasjon, immunsystemet, sirkulasjon
og fordøyelse, øker kroppsbevisstheten
og du får klarere fokus.
 
Gravidyoga øker følelsen av velvære og du får en dypere kontakt med kroppen din. Yoga under graviditeten kan også hente frem en økt kontakt med barnet i magen og gleden av å bære frem et barn. Yoga kan være med på å øke energien din under svangerskapet, men også under og etter fødsel.
 
Med yoga kan du bedre kroppens fysiologiske prosesser ved hjelp av bekkenbunnsøvelser, pusteøvelser og avspenning samt øvelser som gir styrke, smidighet og balanse. Kjernemuskulaturen blir styrket og det hjelper deg til å opprettholde en god holdning og forebygge belastningsskader, både gjennom svangerskapet, men også når barnet skal bæres.
 
Øvelser for bekkenbunnsmuskulaturen gir økt kontroll under graviditet og fødsel.
 
Din mentale og fysiske form blir direkte påvirket av pusten. Yoga bidrar til økt kontakt med pusten og hvordan du puster. Pusteøvelser gir ro, klarhet og bedrer konsentrasjonen. Noe som er svært gunstig under fødsel. Du vil lære å puste dypt og ta kontroll over pusten. Dette vil hjelpe deg til å slappe av også under fødselen når smertene kommer. Det å vende tilbake til pusten, din trygge havn, vil bli viktig under fødselen fordi pust og din toleranse av smerte henger sammen. Ved å trene på pusteteknikker før fødselen kan du få et mer avslappet forhold til smerte, lære deg å gi slipp på kontrollen og være tilstede i fødselen. Ved å bruke pusten aktivt, vil du lettere takle smertene under veene. Fremfor alt vil disse øvelsene med pusten bidra til mer avspenning i hverdagen.
 
En viktig del av gravidyoga er avspenning. Når du slapper av, produserer ikke kroppen lenger unødvendige stresshormoner som overføres til barnet.
 

 

I tillegg til å forberede kroppen din til fødselen, vil yoga for gravide gi deg styrke og overskudd i svangerskapet og skape balanse mellom kropp og sinn. Spenninger reduseres og kroppen oppleves mykere og sterkere.

 
Gravidyoga 1

Dette kurset består av øvelser som gir deg avspenning og velvære. Kurset passer alle, men er spesielt lagt opp for gravide i 3. trimester (ca fra uke 29 - termin) og spesielt gravide som opplever bekknplager, tvillingsvangerskap eller ønsker et rolig og avspennende kurs. Det fokuseres på pust, avspenning, tilstedeværelse og myke øvelser. Det hentes inspirasjon fra flere ulike yogaformer, men det er mye fokus på restorative yoga og yin yoga. Det er også stor fokus på fødselforberedende øvelser.

 

 

Gravidyoga 2

Dette kurset er spesielt tilpasset 2.trimester siden dette er en mer fysisk time. Gjennom graviditeten varierer formen mye, men oftest er man på topp i 2. trimester. Du kan fint gjøre gravidyoga 2 gjennom hele svangerskapet dersom du er i god form. Kurset passer godt om du liker å være i aktivitet. Det blir en fin kombinasjon av fysiske øvelser som er litt mer krevende og rolige øvelser. Det fokuseres på pust, avspenning og fødselsforberedende øvelser. Det viktigste er at du kjenner etter hva kroppen din trenger og hva som passer deg her og nå. Øvelsene blir tilpasset hver enkelt. Dette er en deilig og oppløftende time.

 

// MAMA & ME YOGA

Barselyoga er yoga tilpasset nybakte mødre, hvor babyen er med. Det er en fantastisk måte å støtte opp under kroppens prosesser etter fødselen

 

I yogatimene fokuseres det på trening av områder som har blitt og blir ekstra belastet, sånn som bekken og bekkenbunn, rygg og nakke. Det vil også være fokus på milde mageøvelser.

Kombinasjonen av fysiske øvelser, pust og avspenning kan hjelpe deg til å komme i form igjen etter fødselen og å hente deg inn. Fokus på pust og avspenning kan være en god hjelp ved søvnmangel og når kroppen trenger restitusjon. Samtidig løsner de spenninger som ofte er et resultat av fødsel, amming, bæring og stress. 

 

Gjennom yogaøvelsene stimuleres indre organer, blodsirkulasjon, fordøyelse og hormonbalansen.

 

Ta gjerne kontakt om eventuelle spørsmål.

// YOGA FOR DANSERE

Et kurs som fokuserer på deg som holder på med dans av noe slag.

 

Yoga er et fantastisk verktøy for deg som danser. Vi vil jobbe opp økt kroppsbevissthet, bedre pust og kunnskap til hvordan du kan dra bedre nytte av pusten i dansen og skape bedre balanse, for å nevne noe. 

Ta gjerne kontakt om eventuelle spørsmål.

// YOGA OF THE HEART

     

// FRIHET I BEVEGELSE

En deilig frigjørende yoga som kan hjelpe deg å komme mer i kontakt med deg selv, dine ønsker og dine drømmer. Samtidig som den er frigjørende i fht spenninger, blokkeringer og begrensninger.

© 2016 by Marita Wagenius.