OM

"BREATHE. 

 MOVE. 

 FLOW. 

 REPEAT."

Foto: Uffe Mulvad

Mitt navn er Marita Wagenius og jeg er eier av Organisk helse - velvære - livsstil, hvor jeg tilbyr ulike tjenester for å fremme et balansert liv.

 

Grunnen til at jeg starter mitt eget firma er mange. Helt siden jeg var tre år sa jeg at jeg skulle bli min egen sjef og jeg har kjent lenge at en "vanlig" jobb ikke er noe for meg. Jeg brenner for helheten, at vi er sammensatte mennesker.

 

Det å lytte mer til seg selv og virkelig sette seg selv på agendaen kan både være utfordrende og vanskelig i en tid hvor alt har en forventning. Når regler, prestasjon, familie, jobb og samfunn stiller krav og kommer først, blir ofte ens egne behov, og til og med drømmer, satt på vent. Men livet handler om å leve, og ikke bare overleve.

 

Jeg har erfart livets mange utfordringer med langvarig sykdom og det å ha en kropp som ikke fungerer. I 2007 fikk jeg påvist en kraftig hyperthyreose og struma, som førte til at jeg måtte avbryte studiene mine i psykologi og pedagogikk. Jeg har jobbet mye med meg selv på ulike plan som har hatt en enorm verdi og som ble min vei når det gjelder utdannelse og det jeg tilbyr i mitt firma i dag. Veien tilbake har vært lang, men nå er jeg endelig klar til å leve ut drømmene mine!

 

Noen av mine utdannelser/sertifiseringer:

 

Mitt første møte med yoga var i 2001. Fra 2007 ble yoga noe som viste seg å skulle få mer plass i livet mitt. I årene som kom, deltok jeg på ulike kurs som ga inspirasjon til at jeg begynte på min yogalærer utdannelse fra AWC. Forsommeren 2014 ble jeg sertifisert yogalærer (300h), som er godkjent av Yoga Alliance. Jeg har også kurs i yoga mot stress og utbrenthet, og yoga for bindevevet, for å nevne noen. Jeg har bl.a. vært i praksis hos Hamar Yoga og jobbet som instruktør hos Actic Hamar før jeg startet for meg selv.

 

For øyeblikket holder jeg på med videreutdanning innen gravid- og barselyoga og Eco-Meternity Consultant.

 

Jeg er utdannet instruktør i babymassasje gjennom Bin (Babymassasje i Norge) i 2013 . Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med barn, og gikk barne- og ungdomsarbeiderfag på vgs, men så ikke for meg å jobbe i barnehage e.l. Etter det jeg selv har erfart, ser jeg viktigheten av en god start på livet. Babymassasje er en fantastisk måte å skape en god relasjon mellom forelder (andre nære omsorgspersoner) og barn. 

 

Jeg er også utdannet master coach veileder høsten 2010 gjennom Coach Academy. Jeg synes det er kjempespennende å få lov til å jobbe med mennesker. Det jeg har med meg fra denne utdannelse har jeg stor nytte av inn i de andre delene av virksomheten. Men jeg har også rene coaching timer med ulike temaer kunden har behov for. Jeg vil beskrive dette som helsefremmende coaching.

 

I tillegg har jeg flere kurs i naturterapi og tilbyr også kostveiledning.

 

Det som har hjulpet meg aller mest og som har blitt en stor del av livet mitt, er energiarbeid med reading og meditasjon. I 2008 møtte jeg min fantastiske lærer Siv-Therese Iversen og skolen, Det skapende rommet. Der fullførte jeg en 2-årig utdannelse fra 2008-2010, og holder i dag på med min lærerutdannelse. Jeg har også bakgrunn fra antroposofiske og holistiske studier.

 

Jeg er utdannet innen energimassasje fra Axelsons Bodywork School våren 2010. Jeg har valgt å rette denne delen av firmaet mitt mest ut til bedrifter, og har i 2014 hatt oppdrag hos Hedmark Trafikk.

 

En av mine store lidenskaper er dans. Her henter jeg meg inn og får masse påfyll. Jeg danser Dirty foxx og West Coast Swing (WCS), som er både herlige og utfordrende dansestiler. Sjekk ut www.sharepassion.dance for informasjon om kurs.

 

Jeg sitter på mye erfaring og kunnskap som jeg ønsker kan være til nytt for de jeg møter på min vei.

 

Namasté!

 

Takk til alle som har støttet meg og hjulpet meg på veien.

En spesiell takk til Xavier Tiberghien, min osteopat og nå samarbeidspartner, for at du har gjort meg frisk, slik at jeg kan virkeliggjøre drømmen min. Uten deg hadde jeg ikke vært der jeg er i dag!

"Great things never came from comfort zones." 

"Marita er en dyktig og behagelig instruktør som utstråler masse positiv energi. Hun ser hvert enkelt menneske og er opptatt av at alle har det bra. Yogatimene med Marita er gode. Kroppen slapper av, du slapper av og verden kjennes behagelig. Marita passer meget godt til å være yogainstruktør og jeg vil gi henne min beste anbefaling." Mvh Elin B

"Siden mitt første møte med Marita i 2008 har jeg fått lov til å gjennomgå en utrolig vekst. Jeg har gjort mange store og omveltende valg i livet. Mange vil nok se på min reise som en personlighetsforandring. Gjennom hele denne prosessen har Marita fulgt meg. Gjennom reading, meditasjon, astralhealing og samtaler har hun hjulpet meg. Jeg har vært mye redd, usikker og har til tider miset meg selv på veien. Men alltid har jeg hatt med meg vissheten om den ekspertisen jeg føler jeg får hos Marita. Hun gir meg trygghet i mine egne valg, og hjelper meg å finne svar og klarhet. Dette kan være opplevelser fra barndommen som har preget meg eller følelsesmesige opplevelser, hvor jeg har utviklet mønster jeg aldri ville fått insikt i uten Maritas hjelp. I samtaler opplever jeg at denne vesle vevre jenta deler med seg av minst sju generasjoners livsvisdom. Jeg opplever også å ha utviklet en mye sterkere intuisjon og en trygghet i meg selv som jeg aldri før har kjent. Fra dypet av min sjel: Takk! Takk for at du hjalp meg å vise meg hvem jeg er! "Lars 42 år

"Get out of your head and get into your heart. Think less, feel more."

- Osho

“Marita har i min livsprosess/vekst vært til uvurdelig hjelp/støtte som lærer/støttespiller med bl.a reading, astralhealing, meditasjon, samtaler, personlig rådgivning og yoga. Inspirerende! Tusen takk så langt, Marita!" Mvh Elisabeth

Marita. Du er en engel og en solstråle. Takk for fine yogatimer og en god omsorg.

Margunn

© 2016 by Marita Wagenius.